SOĽNÍK: O kreslo starostu sa uchádzajú dva kandidáti

02.02.2011 Stropkov

Soľník 1. februára (TASR) – O funkciu starostu obce Soľník, okres Stropkov, zabojujú 12. marca vo voľbách dvaja kandidáti.
Zapisovateľka miestnej volebnej komisie Anna Halajková dnes pre TASR uviedla, že o hlasy voličov sa mienia uchádzať Renáta Slivková (KDH) a Ľubomír Karaman (nezávislý), ktorý vo funkcii pôsobil v predchádzajúcom volebnom období.
Komunálne voľby v Soľníku sa v novembri minulého roka nekonali, nakoľko o funkciu starostu ani poslancov obecného zastupiteľstva neprejavil záujem žiaden kandidát. Na čele obce bude až do rozhodnutia voličov stáť Karaman.
\"Aj keď som bol pôvodne rozhodnutý, že už nebudem kandidovať, zmenil som názor. Stretol som sa s obyvateľmi, pričom mnohí z nich mi vyjadrili podporu a to bol hlavný motív, \" povedal dnes Karaman.
Situácia sa zmenila aj v prípade kandidátov na poslancov obecného zastupiteľstva. Kým na jeseň minulého roka nikto z občanov neprejavil záujem o tieto posty, teraz volebná komisia zaregistrovala sedem kandidátov. Halajková informovala, že o päť miest v obecnom zastupiteľstve sa budú uchádzať štyria kandidáti za Kresťanskodemokratické hnutie a traja nezávislí.
Karaman konštatoval, že v Soľníku v súčasnosti žije 42 občanov, ktorí tu majú trvalý pobyt, pričom 37 z nich má právo zúčastniť sa na voľbách.
 

Vyberte región